http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) τονίζει ότι η γεωργία αντιπροσωπεύει το 14% των παγκόσμιων αερίων του θερμοκηπίου.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η γεωργία έχει αποκλειστεί σε μεγάλο βαθμό από τις συνομιλίες της συνόδου της Κοπεγχάγης», ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωση του ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).
Σύμφωνα με τον FAO, η γεωργία είναι υπεύθυνη για το 14% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες.

«Η γεωργία προσφέρει ήδη εναλλακτικές και αποτελεσματικές λύσεις για ένα χαμηλό κόστος σχετικά με τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου και θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να τις χρησιμοποιούμε τώρα», δήλωσε ο Αλεξάντερ Μούλερ, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του FAO.
«Οι μηχανισμοί χρηματοδότησης για το κλίμα που μπορούν να εστιάσουν στη γεωργία θα μπορούσαν να επιταχύνουν τις προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών αερίων και την προσαρμογή στην αλλαγή του κλίματος, συμβάλλοντας παράλληλα στη μείωση της φτώχειας και της πείνας», πρόσθεσε ο κ. Μούλερ.
Σύμφωνα με τον FAO, υπάρχουν ορισμένες πρακτικές, όπως η βιολογική καλλιέργεια, η δέσμευση του άνθρακα και η αποθήκευση του στο έδαφος που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν.
tsouknida.com

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr