YΛΙΚΑ (για 4-6 μερίδες)
► 500 γρ. λευκά σπαράγγια
► 1 ½ λίτρο ζωμός κοτόπουλου
► 1 πράσο
► 2 πατάτες
► 1 κρεμμύδι
► 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
► ελαιόλαδο
► αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το πράσο και τις πατάτες. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα σπαράγγια (σύμφωνα με τις οδηγίες στη συνταγή για το ριζότο). Κρατήστε κάπως μεγαλύτερα κομμάτια από 3-4 κορυφές, για να γαρνίρετε τα πιάτα.
Σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο, τις πατάτες και τα σπαράγγια σε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, αλατίστε τα και ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου και τον άνηθο. Βράστε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για 25
- 30 λεπτά.► 500 γρ. λευκά σπαράγγια
► 1 ½ λίτρο ζωμός κοτόπουλου
► 1 πράσο
► 2 πατάτες
► 1 κρεμμύδι
► 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
► ελαιόλαδο
► αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το πράσο και τις πατάτες. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα σπαράγγια (σύμφωνα με τις οδηγίες στη συνταγή για το ριζότο). Κρατήστε κάπως μεγαλύτερα κομμάτια από 3-4 κορυφές, για να γαρνίρετε τα πιάτα.
Σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο, τις πατάτες και τα σπαράγγια σε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, αλατίστε τα και ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου και τον άνηθο. Βράστε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για 25
Βγάλτε τις κορυφές των σπαραγγιών από τη σούπα και κόψτε τις κάθετα σε λεπτές φέτες. Πολτοποιήστε τη σούπα με τα λαχανικά στο μπλέντερ ή μέσα στην κατσαρόλα με τη ράβδο μπλέντερ, μοιράστε τη στα πιάτα και γαρνίρετε με τις κορυφές των σπαραγγιών.
(Μαγειρεύει ο Βαγγέλης Δρίσκας, Gourmet 1.5.2011)