ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
► 250 γρ. λευκά σπαράγγια
► 500 γρ. ταλιατέλες
► 100 γρ. ζαμπόν κοτόπουλου ή γαλοπούλας
► 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
► 1 σκελίδα σκόρδο
► 100 γρ. τριμμένο μανούρι
► 100 γρ. κατίκι
► 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
► 1 φλιτζάνι γάλα
► 1 κουτ. σούπας αλεύρι
► ελαιόλαδο
► αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίστε και κόψτε σε μικρότερα κομμάτια τα σπαράγγια (σύμφωνα με τις οδηγίες στη συνταγή για το ριζότο). Ψιλοκόψτε το ζαμπόν, βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα.
Βάλτε σε ένα βαθύ τηγάνι 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα
σπαράγγια. Αφήστε τα για 4-5 λεπτά και μετά πασπαλίστε τα με το αλεύρι και ανακατέψτε τα. Ρίξτε το γάλα και τα τυριά και το ψιλοκομμένο ζαμπόν. Ανακατέψτε και προσθέστε τα βρασμένα και στραγγισμένα ζυμαρικά. Ρίξτε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοιράστε τα στα πιάτα.► 250 γρ. λευκά σπαράγγια
► 500 γρ. ταλιατέλες
► 100 γρ. ζαμπόν κοτόπουλου ή γαλοπούλας
► 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
► 1 σκελίδα σκόρδο
► 100 γρ. τριμμένο μανούρι
► 100 γρ. κατίκι
► 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
► 1 φλιτζάνι γάλα
► 1 κουτ. σούπας αλεύρι
► ελαιόλαδο
► αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίστε και κόψτε σε μικρότερα κομμάτια τα σπαράγγια (σύμφωνα με τις οδηγίες στη συνταγή για το ριζότο). Ψιλοκόψτε το ζαμπόν, βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα.
Βάλτε σε ένα βαθύ τηγάνι 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα
(Μαγειρεύει ο Βαγγέλης Δρίσκας, Gourmet 1.5.2011)