Τις διαδικασίες για την πιστοποίηση τοπικών προϊόντων του Νομού Ιωαννίνων, ξεκινά η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε., μετά την έγκριση από το Νομαρχιακό Συμβούλιο της ανάθεσης υποβολής των φακέλων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι πρώτες προτάσεις που θα υποβληθούν, αφορούν την πατάτα Χρυσοβίτσας, την πέστροφα Ιωαννίνων, τις χυλοπίτες Μετσόβου ή Ιωαννίνων και το γιαούρτι Ιωαννίνων.
Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Α.Ε., νομαρχιακός σύμβουλος κ. Ντέτσικας, η «ΗΠΕΙΡΟΣ» μέσα από το πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» εκπόνησε δύο μελέτες με αντικείμενο τη μελέτη καταγραφής τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων του Νομού Ιωαννίνων και τη μελέτη προδιαγραφών πιστοποίησης τοπικών προϊόντων Νομού Ιωαννίνων.
Από τα 65 προϊόντα που ερευνήθηκαν, υπάρχει μια δεκάδα που σε πρώτη φάση μπορούν να προταθούν για προετοιμασία των φακέλων πιστοποίησης και την προώθησή τους για απόκτηση σήματος ποιότητας.
paseges.gr