Άλλοτε οι νοικοκυρές άφηναν το φαγητό να σιγομαγειρεύεται με τις ώρες,
μέσα στη
σάλτσα ή τον ζωμό του, σχεδόν μόνο του, στην άκρη της
κουζίνας ή μιας
σόμπας. Ανασήκωναν το καπάκι και οι μυρωδάτοι ατμοί
πλημμύριζαν το
δωμάτιο! Έτσι γεννήθηκαν φημισμένα πιάτα με κρέας, κοτόπουλο,
αλλαντικά ή λαχανικά σιγομαγειρεμένα στην κατσαρόλα, που είναι
συνώνυμα της σπιτικής θαλπωρής.
Αυτά τα πιάτα θα μας παρουσιάσει τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου
ο Executive Chef του
ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki Κώστας Αραμπατζής. Στο
Μάθημα Μαγειρικής
με τίτλο «Τα μυστικά της κατσαρόλας» θα απαντήσει σε ερωτήματα
όπως: τι
σημαίνει «μπρεζάρισμα»; Ποια είναι η τεχνική του; Ποια υλικά μπαίνουν
στην κατσαρόλα
για να σιγομαγειρευτούν; Πως φτιάχνουμε το στιφάδο, το αρνάκι navarin,
το brasato al Barolo
και το μοσχαράκι blanquette; Πως ετοιμάζονται
τα κρέατα confit;
Στο Μάθημα Μαγειρικής της Wine Plus θα παρακολουθήσουμε
την παρασκευή ενός
ολοκληρωμένου γεύματος με ορεκτικό, πρώτο πιάτο, κυρίως
πιάτο και γλυκό. Θα
ακολουθήσει cocktail με εδέσματα σε μορφή finger food και ταιριαστά
κρασιά που θα
επιλέξει η χημικός-οινολόγος Μαρία Νέτσικα.
Τα Μαθήματα Μαγειρικής αρχίζουν στις 7:00 μ.μ., διαρκούν
3 ώρες και συνοδεύονται από
ενημερωτικό υλικό.