http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Μακαρόνια ογκρατέν

Μακαρόνια ογκρατένΠλούσια και νόστιμη συνταγή για μακαρόνια φούρνου με μπεσαμέλ και τυρί φέτα.Προετοιμασία: 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 60 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά 
Συνταγή για: 8 μερίδες 

Υλικά: 
Μακαρόνια παστίτσιου ή πένες500 γρ. 
Αυγά3 μεγάλα 
Τυρί φέτα300 γρ. χοντροτριμμένη 
Γάλα1,5 κούπα 
Αλάτι, άσπρο πιπέριόσο σας αρέσει 
Υλικά για την μπεσαμέλ: 
Γάλα7 κούπες 
Βούτυρο ή μαργαρίνη150 γρ. 
Αλεύρι12 κουταλιές 
Αλάτι, άσπρο πιπέριόσο σας αρέσει 
Τριμμένο μοσχοκάρυδοόσο σας αρέσει 
Τριμμένο σκληρό τυρί (π.χ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα)3 κουταλιές 
Τριμμένη φρυγανιάλίγη για πασπάλισμα 

Οδηγίες: 
1. Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα βγάζετε από τη φωτιά ενώ «κρατάνε» ακόμη και τα στραγγίζετε.
2. Χτυπάτε τα αυγά καλά, προσθέτετε το γάλα, τη φέτα, αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Τα προσθέτετε στα μακαρόνια και ανακατεύετε να πάει παντού το τυρί. Τα αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψί.
3. Ζεσταίνετε το γάλα για τη μπεσαμέλ. Σε κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι κοσκινισμένο. Ανακατεύετε για λίγο πάνω από τη φωτιά και προσθέτετε το ζεστό γάλα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Προσθέτετε αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο και την απλώνετε πάνω από τα μακαρόνια.
4. Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και φρυγανιά και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 με 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρονται ζεστά. 


Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr