Μέχρι τις 30 Ιουνίου μπορούν οι παραγωγοί ελαιολάδου να καταθέσουν τις αιτήσεις για να πάρουν το πριμ ποιότητας για το ελαιόλαδο. Το ποιοτικό πριμ αφορά την ελαιοκοµική περίοδο 2009−2010 .Σύμφωνα με..... την απόφαση δικαιούχοι της πρόσθετης ενίσχυσης είναι οι γεωργοί οι οποίοι καλλιεργούν και παράγουν ελαιοκοµικά προϊόντα ΠΟΠ ή ΠΓΕ και εφαρμόζουν σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης, βάσει των εθνικών προτύπων AGRO 2.1 και AGRO 2.2 και 2.3. Οι ελαιοπαραγωγοί πρέπει να παραδίδουν τον ελαιόκαρπο σε πιστοποιηµένες από τον ΟΠΕΓΕΠ επιχειρήσεις (ελαιοτριβεία, µονάδες µεταποίησης επιτραπέζιας ελιάς), οι οποίες κατέχουν πιστοποιητικό συµµόρφωσης, σχετικά µε τη τήρηση συστήµατος διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίµων που βασίζεται στις αρχές HΑCCP. http://www.agroschannel.com/index.php?option=com_content&view=article&id=4250:2010-06-14-06-12-13&catid=35:georgia1&Itemid=57 |